Geselecteerd als een van de 200 finalisten voor De Schrijfwijzen 2021

Nu ik me beroepsmatig ga bezighouden met taal en spelling, lijkt het me leuk een keer mee te doen aan een online dicteewedstrijd. Nooit eerder gedaan. Ik wil me weleens gaan meten met andere taalnerds en dan het liefst bij een beetje grote dicteewedstrijd. Op www.dictees.nl staat een heuse agenda met dicteewedstrijden. Die site ga ik eens op mijn gemak doorlopen, kijken of er iets van mijn gading tussen zit. Kom ik later nog eens op terug.

In NRC van zaterdag 2 oktober jl. las ik dat je kunt meedoen aan De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Ik begrijp dat deze wedstrijd min of meer de opvolger is van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, gepresenteerd door Philip Freriks, waarmee in 2016 gestopt is. Dit is echt een grote dicteewedstrijd, alleen al het bestuderen van het wedstrijdreglement kost je een paar uur…

Welnu, ik heb meegedaan en met een score van 94% mag ik meedoen aan de finale die zaterdag 23 oktober a.s. wordt gehouden in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel. Spannend! Ik houd jullie op de hoogte.

 

 

 

Vorige
Vorige

De Schrijfwijzen 2021

Volgende
Volgende

Het Groene en het Witte Boekje